Pages

Thursday, December 30, 2010

10 azam 2011 naDIAA FARIZA....



Wahh!!!....hari ni sudah 30hb Disember...esok 'public holiday..yahoooo!!!!(cett...sebenarnya xda efect pun kalau kerja syif macam saya ;[..)
apapun syabas untuk harimau malaya kita kerana menjuarai PIALA SUZUKI AFF....
saya cukup berbangga dgn mereka...tak sia2 dilahirkan hensem & berbakat..;p

pejam celik pejam celik...lusa sudah tahun baru...argghh..xsuka sebenarnya sebab umur bertambah lagi 1 angka...ohh tidakkk!! kenapa masa cepat sgt berlalu...saya belum puas mengharungi zaman remaja saya lagi...:'(
saya teringin nak buat party buih! saya teringin nak pakai baju gambar minie mouse besar2...saya teringin nak buat geng hot chicks...;p ngeh..ngeh..ngeh...
luahan di atas adalah gurauan semata-semata ;p (yeker gurau...)

sebenarnya saya bersyukur kerana masih bernafas lagi...saya bersyukur kerana masih mampu berblogging lg...saya bersyukur kerana masih nampak tulisan yang saya taip ini lagi..;) saya patut bersyukur kerana masih sempurna lagi..yeahh...positif nadia...
positif...:)

oklah,sempena nak masuk tahun baru ni...saya macam biasa akan tulis azam-azam tahun baru berjela-jela dalam buku harian rasmi(dairy) yang baru dapat ni... berkobar-kobar nk tulis sebab buku baru..


setelah berfikir masak-masak..& mengikut kemampuan saya...akhirnya tercetuslah
10 A.Z.A.M. tahun baru saya ini...:-

1. kurangkan penggunaan creadit card! ouchh...ni azam 2tahun berturut-turut...tapi masih tiada kesedaran...;p

2. pastikan hutang PTPTN DIBAYAR...bertanggungjawab nadia...bertanggungjawab!
kenapalah JPA xmau taja dulu...(sila sedar diri nadia...;[)

3. belajar menyimpan duit..sekurang-kurangnya RM50 sebulan...hahaha...ni plg lawak...50sen pun susah nak simpan...tolonglah hadiahkan saya tabung!! sebab nak suruh saya beli sendiri memang saya takkan beli...

4. FAST FOOD...maximum 2x sebulan... tahun ni saya rasa saya makan fast food 2x sehari...oh takut..takut...pemakanan yg tak seimbang gara-gara malu nak pergi beli makanan sorang-sorang...

5. kurangkan beli krim & barang make up! sebulan boleh beli sekali jer...
hitamlah daku selepas ini...apakan daya putih kerana krim + bedak shj :(

6. bersenam 2x seminggu...esok mau p cari kasut jogging..:):):)

7. kurangkan makan berat pada waktu malam...umur sudah meningkat..kadar metabolisme akan menurun...jadi saya perlu berdiet mulai tahun depan.

8. pergi melancong...indonesia/thailand...negara serantau dulu.. bile dah fasih berbahasa english baru pergi europe..;p

9. tidur sebelum pukul12:00..kecuali waktu bekerja...ini pun kena serius sebab kurang tidur berisiko mendapat kanser & rabun silau...(@_@) takuttt...

10. kerap update blog...hihi...boleh menjana pendapatan...kalaulah follower ramai..kalau ada 27org macam saya ni xpayah nak berangan..(-_-)
tapi tujuan utama saya tulis blog adalah untuk anak cucu saya baca nanti..cukup setahun saya bukukan & simpan kt bank..;p

oklah...inilah 10 azam baru yang saya harap dapat ditunaikan pd tahun 2011 ini... doakanlah saya mampu buat! aminnn.....

p/s: esok baru 31 dis...sempat lagi nak guna kad kredit ;p

6 comments:

HaFizs HaKiMi said...

akaun tabung haji ada ?? senang sikit buat potongan gaji. simpan dalam akaun itu.

Diaa Fariza said...

xda!...kalo simpan dlm akaun tabung haji...duit tu blh keluarkan x biler perlu ;p

HaFizs HaKiMi said...
This comment has been removed by the author.
HaFizs HaKiMi said...

boleh. yg elok tabung haji ni. tak byk tempat leh keluar. tak macam asb. semua bank dan pos opis leh keluar kan. maka duit dalam tabung haji ni org malas sikit nak keluar kan.sebab kat tabung haji nyer cawangan je. maka ia selamat dalam tu dah makin bertambah dgn dividen yg di bagi.

Zul Helmi said...

go yah~!buku HARIAN rASMI Kita sama la..kerajaan semua dpt sama ye...

ransm said...

yah.. smoga impian dan azam anda tercapai tak kira apa jua yg berlaku..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...