Pages

Friday, July 15, 2011

5 aksi untuk kelihatan seksi ;]

menarik tak tajuk entri saya kali ni???

Hikhik...

sebenarnya takde kena-mengena pun dengan tajuk kt atas ;p

saya nak cerita pasal kasut jer

...huargharha ;D

okla, saya kena taip cepat-cepat sebab saya tengah curi tulang ni


saya nak cerita pasal kasut bertutup untuk pergi ke parlimen pada minggu lepas

ceritanya begini...

saya diminta bertugas di parlimen pada minggu lepas

dan saya kena berpakaian formal & KASUT HITAM BERTUTUP


malam sebelumnya, jam 10.15malam..

barulah saya nak p check kasut kat bonet belakang kereta

saya memang yakin saya ada kasut bertutup..(ada 3,4pasang kot)

saya pun keluarkan kotak-kotak kasut dibelakang bonet tu


bila masuk ke rumah..

saya buka semua kotak kasut tu sebab nak try mana yang sesuai :)

tapi yang bestnyer...

kasut saya semua ada belah kanan jer...

Ohh NOOOOOOOOOO!!!!!!!

belah kiri semua hilang!!


saya rasa nak menjerit

mana pergi semua kasut belah kiri saya???

saya cuak.. esok first time saya kena masuk parlimen T_T

saya takut kalau tak pakai kasut bertutup saya kena halau keluar


saya cerita pada Mr X (..selaku hero saya tu..)

tapi Mr X boleh buat lawak bodoh

dia cakap pakai jer dua-dua belah kanan

orang tak perasan pun (-.-)

Uuwwwwwwaaaaaaaaaaa....:"@


tahukah Mr X kasut bertutup saya semuanya muncung-muncung,

macam mana nak muatkan kaki belah kiri!!!


saya lihat jam di dinding

pukul 10.30malam.. Errkkk!!

semua shopping complex dah tutup

saya mesej & call semua kawan-kawan yang tinggal area KL

sebab nak pinjam kasut


tapi malangnya ramai yang cakap xda kasut bertutup

akhirnya.. saya terfikir pada Cik Dina a.k.a Ratu Kasut

cik dina tiada di KL

tapi mak dia ada

kami bergegas ke rumah cik dina

semasa dalam perjalanan, saya tak henti-henti mesej & call kawan-kawan yang lain

dengan harapan mereka ada kasut bertutup tu

tapi hampa..

dalam hati saya fikir kalau cik dina xda juga..

saya akan try cari di uptown or downtown


sampai di rumah cik dina.. saya pun pilih di almari kasut dia

serius banyak giler kasut dia

kasut bertutup color gelap tak ada!!

yang ada color merah, silver, putih & kuning


mama dina, pelawa kasut kerjanya color hitam

....tapi size 4..pehh tak muat (-.-')


geladah punya geladah

akihirnya saya jumpa juga kasut bertutup color coklat

lega sangat....

hati saya sangat gembira :):):)


esoknya saya pun ke parlimen...

baru 3tapak saya berjalan keluar dari kereta..

kasut cik dina tu pun tercabut tapak

serius saya rasa nak nangis time tu T_T


saya pun campak kasut tu dalam kereta & pakai heels color putih

lantak pi dengan formal

sia-sia saja saya bertungkus lumus cari kasut semalam ;[


Alhamdulillah.. saya tak kena halau pun..

saya jer yang cuak + skema katak ;p

tapi persoalannya di sini

"Siapa yang curi semua kasut belah kiri saya!!"

ini ialah suspek utama!



~adik sendiri~

6 comments:

intan payung said...

hehe. lawaks okeh babe

NUR FARIZA UMAIRA said...

tp kan kak diaa, nama adik akak curi yg belah kiri je ek?? hihi...

Diaa Fariza said...

dia saja kenakan akak.. dia xpuas hati dia kena paksa basuh kereta akak..

Zul Helmi said...

tekanan bc blog yah~

Diaa Fariza said...

apasal tekanan! bukan citer pasal zul pun!!!!

diari hati said...

hehe..keje nasha eh rupenyer..kelakar la cte yah nie..wat org t'gelak sorg2 je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...