Pages

Wednesday, January 09, 2013

Norway :D

Hi! Hello! Assalamualaikum...

Memandangkan usaha saya semalam untuk upload gambar dalam blog ni menggunakan laptop
TIDAK BERJAYA!!!.

Saya xputus asa..;[
Saya cuba lagi pada hari ini! Dan disebabkan hanya percubaan untuk upload gamba jerr..

saya xnak merepek panjang-panjang and saya pilih picture yang cantik-cantik untuk cucian mata... (o_o)

ni semua picture kat Norway masa Mr X p sana..

Malangnya anda xkan nampak saya dalam ni :'(

Okeylah, gambar ni merupakan bangunan Mc Donald kt Norway...

tapi mana perginya patung kuning rambut afro tu eh???

Cuba tengok.. kiri McDonald's kat Norway.. Kanan pula library kat Columbia University..  macam sama je..
Makan McDonald's pun boleh feeling macam kt dalam university ;p




Mr X cakap pekerjaan utama orang Norway ialah nelayan... Jadi nelayan pun negara diorang boleh kaya.. entah apa yang dia tangkap kat laut tu..

Ni pula train kat Norway...







Rasa macam seram pula nak turun bukit dengan train ni (+.+)
Train ni berfungsi or bergerak macam sistem takal...

Train kat Bukit Bendera pun bergerak macamni kan???




Ini pula muka orang jakun naik train.. ;p


Kih..kihh..kih...;p

Budaya orang Norway diorang suka buat persembahan & tengok persembahan jalanan...

Mr X cakap siap ada persembahan orang main api lagi.. tp xjumpa pula gambar orang main api dalam laptop ni

Bangunan ni orang panggil Bryggen.. Function dia google sendiri.. jual souvenir kot ;p
kat peti ais saya berlambak fridge magnet bangunan ni.. (-.-)
Sangat cantik pemandangan kt Norway tapi cuaca time ni kerap hujan...


Mr X susah nak dapat makanan HALAL.. setiap pagi dia cuma makan ni:-

dan ni pula muka gembira lepas jumpa lauk ikan!
 
dia tunjuk best.. tp balik malaysia dia complain xsedap langsung!.. sangat hipokrit ;p
Baru dua minggu kt Norway... Mr X dah lupa daratan... (-.-')

Perempuan kt sana ramai yang cantik-cantik.. nasib baik Mr X xbawa balik satu
Saya teringin nak pergi sana.. rasa macam nyaman jer negara diorang.. tapi tiket pergi-balik dah berbelas ribu... oleh itu, setiap hari saya hanya mampu merasa fridge magnet Norway kt peti ais jer :'(

5 comments:

Veelara Shamsyul said...

cantik la norway.untung leww mr.x....pasni mrs x pula untunggg..

shifa8 said...

klu byk fridge magnet , bg ummu satu.. n plz belikan baaanyaak fridge magnet kat sana nant tuk ummu. heh..boley ka camtu?

Wan Fariza Mustafah said...

Vee: aah sgt cantik.. kalo nk p tenangkn fikiran sgt sesuai..tp sana xde shopping complex la
shifa: okey..nnt bg alamat..kt sana nnt kite poskan fridge magnet :)

fareesza umaira said...

Hi, kak diaa..
Lama x singgah sini.. malam ni baru berkesempatan nk buat blogwalking.. macam lama x nmpk akak update entry baru kt blog list saya tu.. hihi..

btw, norway is a beautiful country.. mmg nmpak tenang & nyaman je.. lagi2 dekat laut.. i like!! emm, saya pun nk fridge magnet dari norway jugak!!

Diaa Fariza said...

hi fareesza!! yaa...lama xbertegur sapa... Norway memang sgt cantik & nyaman.. xde bangunan tinggi pun kat sana.. nk fridge magnet.. tunggu yang korea punya la :):):)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...